Biografie

Jolanda zingt al meer dan 36 jaar, ze is geboren in Brunssum. ze was al vroeg met muziek bezig en heeft bij de Tros meegewerkt aan een muziek programma met Schoukje van Maud en MC Niel. Ook bij RTL soundmix show heeft zij het tot de eerste tv ronde gehaald.

Jolanda heeft ook in Oostenrijk gewoond, daar heeft Jolanda diverse keren opgetreden bij Orf, een Oostenrijkse radio/tv zender.
Toen ze terug kwam in ons mooie Limburg heeft ze een tijdje optredens verzorgd in onder andere Keulen en Frankfurt met Mirco Andre en A KLein.

Het repertoire van Jolanda is veelzijdig, ze zingt zowel Engelstalige nummers, veel Duits, maar natuurlijk ook Nederlands. Een beetje verbazingwekkend vanwege haar accent zingt ze nu toch ook af en toe Limburgs. Ze heeft House for sale opnieuw gecoverd en van Andy Borg persoonlijk een liedje gekregen ‘Ich brauch dich jeder tag ein bischen mehr’ wat beide op TV Oranje te zien is en Schlager TV.

De laatste tijd heeft ze 3 dueten opgenomen 1 met zanger Hannes ‘Waarom heb jij geen nee gezegd’ en 2 met zanger Frènske ‘Von mir aus konte es immer sontag sein’ en ons laatste nieuwe lied ‘Nimm mich noch einmal in der armen’. Die laatste komt met Moederdag uit op TV Oranje en Schlager TV .

Op TV Oranje kunnen de mensen nog steeds stemmen op de liedjes van Jolanda Henssen en Frènske bij de verzoekparade

Jolanda is dit jaar begonnen met een duetten CD met Limburgse artiesten die eind 2017 zal uitkomen.

voor meer nieuws neem eens een kijkje op haar Facebook. Jolanda Henssen.